fr / en / es / ro
>
Brandul
>
Design centrat pe nevoia utilizatorului

DESIGNUL ÎN CADRUL leborgne

Inovația uneltelor Leborgne este rezultatul a 3 forme de design: design centrat pe utilizator, design de identitate și design funcțional. 

Designul centrat pe utilizator

Designul centrat pe utilizator constă în poziționarea nevoilor utilizatorului în mijlocul procesului de proiectare a produsului. Departamentul de Cercetare-Dezvoltare vine în întâmpinarea utilizatorilor pentru cunoașterea nevoilor acestora și identificarea dificultăților care țin de utilizarea și ergonomia uneltelor. Etapa creativă este urmată de realizarea prototipurilor, care sunt testate de către utilizatori și apoi modificate până la atingerea unui nivel ridicat de satisfacție în rândul acestora. Industrializarea produsului poate începe abia atunci când acest nivel de satisfacție este atins.

Abordarea de acest fel, practicată de Leborgne, a fost recunoscută de Asociația de Design European în anul 2012.

Designul de identitate Leborgne

Uneltele Leborgne se evidențiază prin designul lor unic:

  • o culoare pentru identitatea vizuală: galben

  • demarcaj al părții de lucru a uneltei, subliniind, totodată, intransigența brandului în ceea ce privește calitatea 
  • margini rotunjite ale părții de prindere, evocând ergonomia și confortul în utilizare caracteristic uneltelor Leborgne

Estetica uneltelor

  • Suplimentar identității vizuale, designul Leborgne are o componentă estetică foarte puternică, ceea ce contribuie la creșterea legăturii pe care utilizatorii o stabilesc cu uneltele lor. Mândria și satisfacția de a lucra cu unelte performante, inovatoare și aspectuoase sunt de neegalat! 

Designul funcțional

Etapa de creație aduce uneltelor funcționalități noi. Îmbunătățirile sunt evidențiate cu ajutorul designului. Datorită acestuia, noua funcționalitate este accentuată, fără a fi necesară consultarea instrucțiunilor de utilizare pentru a o descoperi.  

Leborgne - precursor în designul de produs al uneltelor pentru construcții 

Începând cu anii 2000, Leborgne colaborează cu un designer din lumea sporturilor de agrement (unde predomină dimensiunea designului de ani de zile) pentru a realiza designul uneltelor sale. Aceasta este o premieră în universul uneltelor pentru construcții.

Designul de produs este, în prezent, integrat Departamentului de Cercetare-Dezvoltare. Pentru Leborgne, tehnica și designul merg mână în mână: cuvântul « design » se întoarce la sensul său de bază, și anume « proiectare ».


Designul Leborgne: recunoscut cu premii și nominalizări de prestigiu 

  • Fir cu plumb Metsäpro: Medalie de aur pentru Design în cadrul Batimat 2009;
  • În 2011, ciocanul pentru dulgheri nanovib® primește 3 distincții: Red Dot Design, Steaua l’Observeur du Design și medalia de aur pentru design Batimat;

  • Clește pentru buloane : nominalizat la categoria Inovație de către l’Observeur du Design

  • Mâner anti-vibrații 90 cm : Steaua l’Observeur du Design 2015

  • Clește : Steaua l’Observeur du Design 2016

  • Unealta pentru decofrat : Steaua l’Observeur du Design 2017

Aceste numeroase distincții evidențiază viziunea Leborgne: o varietate de unelte inovatoare, ușor de utilizat și dotate cu funcționalități suplimentare.