fr / en / es / ro
>
Brandul
>
Inovația Leborgne

INOVAȚIA UTILĂ ÎN VIZIUNEA LEBORGNE

Siguranța, funcționalitatea și confortul uneltelor de mână

De la înființarea sa în 1829, compania Leborgne a știut întodeauna să vândă ceea ce a produs în Valea sa Alpină. Acest lucru nu se va schimba!

Atuul său : inovația de produs, cu un Departament de Cercetare-Dezvoltare foarte eficient.

Secretul său : observarea nevoilor utilizatorilor la locul lor de muncă în scopul de a îmbunătăți și proteja siguranța, sănătatea, caracteristicile de funcționalitate și confortul. Vorbim aici de inovația utilă. 

Inovația utilă din perspectiva funcționalității, cu gama Batipro®

Concret, inovația utilă constă în realizarea de unelte care se mențin în topul celor mai bine vândute

  • Ciocanul Batipro® (1999) cu magnet și suprafață de lovire laterală, pentru utilizare în spații înguste;
  • Ciocanul prismatic (2001) cu cele 2 margini superioare în unghi ascuțit, pentru a facilita răzuirea;
  • Ranga cu umăr (2001) realizată dintr-un tub de aluminiu cu cap din oțel, ceea ce îi atribuie o greutate de numai 4,5 kg față de cele 12 kg ale răngilor tradiționale (din oțel forjat);
  • Grebla cu dinți laterali ranforsați (2009), cu locaș de priză tubular, pentru rezistență sporită la îndoire și regletă unghiulară pentru nivelare. 

Inovația utilă din perspectiva sănătății și securității, cu gama Nanovib®

În timpul reformei pensiilor din anul 2010, subiectul reducerii dificultăților și riscurilor pentru sănătate a fost intens dezbătut de către părțile interesate.

În paralel, Departamentul de Cercetare și Dezvoltare Leborgne a realizat o gamă de unelte care va revoluționa piața de profil, deoarece își propune să protejeze sănătatea utiizatorilor.

Efectul așteptat este concludent: gama de unelte de mână Nanovib® prin intermediul ciocanului Nanovib® - produsul său de top - revoluționează piața sculelor de mână prin schimbarea perspectivei din care sunt privite uneltele.

De acum înainte, calitatea unei unelte de mână este evaluată și în funcție de capacitatea sa de a garanta siguranța utilizatorului și de a-i proteja sănătatea. 

Această nouă paradigmă a dat elan inovației. În anul 2015, Departamentul de Cercetare-Dezoltare continuă analiza situației din teren cu ajutorul unui specialist. Inovația de produs este foarte rapidă: în 2017, unealta pentru Nanovib® devine disponibilă publicului.

În anul 2019, o nouă inovație îmbracă forma lopeții ergonomice Nanovib®.

Inovația utilă din perspectiva dezvoltării durabile, cu gama Duopro®

Tot spre finalul anilor 2000, guvernul francez a dezbătut subiecte pe tema protecției mediului înconjurător în cadrul Grenelle de l’environnement. Începe să prindă contur ideea « zéro-phyto » care constă în eliminarea totală a utilizării substanțelor chimice în activitățile de grădinărit.

Ce poate fi mai bun decât o unealtă manuală, care are capacitatea de a livra un rezultat la fel de eficient în îndepărtarea buruienilor cu cel al unui produs chimic, dar fără efecte negative asupra mediului înconjurător? 

Gama de unelte Duopro® apare în anul 2009, prin sapa și racleta cu același nume.

Pentru realizarea racletei Duopro®, Departamentul de Cercetare-Dezvoltare Leborgne adoptă o nouă metodă: feeltesting (sau testarea bazată pe cum se simte). 

Prototipurile sunt testate de către grădinarii din Lyon, care le evaluează după diferite criterii. Plecând de la rezultatele obținute, prototipul cel mai eficient este selectat de către Leborgne.