fr / en / es / ro
>
>
Recomandările noastre pentru combaterea naturală a dăunătorilor din grădină!
Noutăți
Grădină - 09.01.2023

Recomandările noastre pentru combaterea naturală a dăunătorilor din grădină!

Recomandările noastre pentru combaterea naturală a dăunătorilor din grădină!

Afide, melci, gândaci făinoși sau chiar păianjeni roșii, muște albe și gândaci... Există mulți dăunători care vă pot ataca grădina de legume. Este posibil să scăpăm de ei fără să folosim substanțe chimice?

Leborgne vă propune să țineți la distanță dăunătorii, continuând în același timp să grădinăriți în mod natural! Pentru a face acest lucru, iată cele mai bune recomandări, soluții economice și eficiente:

Faceți insectele aliații dumneavoastră!

Dacă unele insecte sunt considerate dăunători, altele, dimpotrivă, vă pot fi de un real ajutor în grădină! Printre insectele ajutătoare se numără gărgărițele, libelulele, viespile și alți gândaci de pământ. Cu ele, omizile, melcii și alte afide sunt istorie! Pentru a face loc acestor insecte ajutătoare, puteți construi căsuțe pentru insecte, implicându-i chiar și pe copiii dumneavoastră, ceea ce va conserva biodiversitatea. O larvă de gărgăriță poate mânca până la 50 de afide pe zi!

Alte animăluțe pe care vă încurajăm să le țineți aproape de grădină!

În grădină, râmele de pământ sunt probabil cei mai buni aliați ai dumneavoastră! Nu vă vor ataca niciodată culturile. În plus, acestea joacă un rol activ în fertilizarea solului. Atunci când sunt bine stabilite, se pot hrăni cu insecte nedorite. Așadar, asigurați-vă că mențineți mereu populația de râme în grădina dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie să prelucrați solul folosind instrumentele potrivite. Cu Leborgne Biogrif naturOvert, veți cruța viermii de pământ și toate insectele foarte mici care trăiesc sub pământ. Acest instrument decompactează pământul fără a-l întoarce. Pentru rezultate la fel de eficiente pe suprafețe mai mici, luați în considerare Leborgne Rotogrif' naturOvert.

De asemenea, nu țineți aricii departe de grădina dumneavoastră! Acest mic mamifer este un insectivor. Prin urmare, ariciul este un aliat indispensabil pentru a ține la distanță melcii, miriapodele, gândacii și chiar șerpii.  Pentru ca ariciul să se simtă ca acasă, îi puteți instala chiar și un adăpost!

Mai surprinzător, ideea vine din Asia, așa că faceți loc pentru o rață! În Japonia, este folosit în mod tradițional pentru a erbicida câmpurile de orez. Cultivatorii de orez din Camargue au fost inspirați de acest lucru. În grădina ta, rața ar putea devora și melcii!

Coji de grapefruit, coji de banane? Nu aruncați nimic!

Legumele ca repelenți naturali!

Mirosul puternic de țelină poate fi deosebit de util pentru a ține la distanță omizile și păianjenii. La fel ca și în cazul busuiocului, acești dăunători nu vor sta mult timp pe aici!

O mențiune specială trebuie făcută pentru cojile de usturoi, care pot fi așezate în jurul culturilor. Și să nu uităm de cojile de castraveți! Puneți-le pe folie de aluminiu și vor speria melcii și melcii. Reacția chimică produsă de castraveți asupra aluminiului ține melcii la distanță. Totuși, deoarece castraveții atrag muștele, luați în considerare plantarea câtorva plante de broccoli.

Fructe care țin dăunătorii la distanță...

Completați-vă arsenalul de combatere a dăunătorilor cu citrice! Semințele de grapefruit sunt un insecticid natural foarte eficient împotriva afidelor, melcilor și a altor dăunători. În ceea ce privește cojile de lămâie, acestea țin furnicile la distanță.

Nimic nu este irosit în grădină! Pentru a ține dușmanii departe de grădină, împrăștiați coji de fructe. Coji de banane, coji de mere... gata cu afidele, furnicile și melcii! Cojile vor respinge eficient dăunătorii din grădina de legume, hrănind solul cu nutrienți prețioși.
 

Un espresso sau o bere... pentru melci?

Combinați plantele potrivite

Pentru a ține dăunătorii departe de grădina dumneavoastră, puteți încerca să combinați plantele potrivite. De exemplu, vă recomandăm să plantați anumite flori care nu sunt foarte populare printre dăunători chiar lângă legume: albăstrele, gălbenele, lavandă, năsturel și gălbenele. Cu aceste flori, vă veți înfrumuseța grădina și, în același timp, veți ține la distanță diverși dăunători. Și pentru a planta aceste plante frumoase, nimic nu este mai plăcut și mai eficient decât gama noastră completă de unelte pentru jardiniere.

Nu uitați să luați în considerare unele plante aromatice deosebit de parfumate care vor speria insectele, cum ar fi menta, cimbrul sau rozmarinul.

Găsiți tovarășii potriviți! Unele plante se asociază pentru a se proteja reciproc împotriva insectelor dăunătoare. Un exemplu este asocierea usturoi - morcov sau căpșune - sfeclă roșie.

Pentru a vă proteja de cârtițe, puteți planta ceapă, usturoi sau iacint. Folosiți plantatorul de bulbi Leborgne pentru a le planta.

De la zațul de cafea la bere...

  • Zațul de cafea are proprietăți uimitoare! Acest ”deodorant natural” îndepărtează melcii de tipul limacșilor. Nici furnicile nu-i apreciază aciditatea.
  • Împotriva insectelor zburătoare, de tipul muștelor albe, nu ezitați să instalați o capcană cu clei. Culoarea sa galbenă ar trebui să le atragă cu ușurință, prinzându-le rapid.
  • Puteți instala și o plasă ușoară, anti-insecte, pentru a vă proteja grădina de dăunători.
  • Pentru afide, puteți face un piure de urzici și îl puteți turna pe zonele care trebuie protejate. Amestecul este simplu: 1 kg de frunze de urzică în 10 L de apă. Apoi se lasă amestecul să fermenteze timp de 15 zile înainte de a-l filtra printr-o pânză. Tot ce mai rămâne de făcut este să o răspândești! Aveți grijă, mirosul său este foarte puternic, este mai bine să îl pregătiți departe de casă.
  • Cum țineți păsările departe? Pentru a le împiedica să vă mănânce culturile, gândiți-vă să folosiți obiecte care reflectă soarele, cum ar fi CD-urile pe care le puteți agăța în copaci.
  • Mirosurile puternice sunt întotdeauna o idee bună pentru a speria dăunătorii! Gândiți-vă la cele mai bine mirosite uleiuri esențiale, cum ar fi eucaliptul sau citricele.
  • Ați încălzit gospodăria cu lemne pe parcursul iernii? Păstrați bine cenușa! O puteți folosi pentru a vă proteja culturile de melci și alți dăunători. Este suficient să împrăștiați puțină cenușă în jurul plantelor pe care doriți să le protejați.
  • Nu aruncați cojile de ouă! Și ele vor ține departe dăunătorii din grădina dumneavoastră. Fie că sunt fierte sau nu, rupeți-le în bucăți și puneți-le la câțiva centimetri în jurul bazei plantei. Acestea vor fi foarte eficiente împotriva melcilor care ar putea fi tentați să se apropie.
  • Atenție, nu este o glumă! Oferiți o bere mică melcilor din grădină care au tendința de a face ravagii în plantele dumneavoastră. Cum? Nimic mai simplu: doar umpleți câteva farfurii cu bere și puneți-le lângă plantele care trebuie protejate!

După cum puteți vedea, cu doar câteva trucuri și uneltele potrivite, puteți ține dăunătorii departe de grădina dumneavoastră. Vă așteptăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru mai multe tips & tricks.