fr / en / es / ro
>
Santé & sécurité
>
>
Cum să previi AMS asociate vibrațiilor mecanice resimțite de muncitori pe șantierele de construcții?

CUM PREVENIM AMS ASOCIATE VIBRAȚIILOR MECANICE DE PE ȘANTIER?

Vibrațiile mecanice, una dintre principalele cauze ale AMS în domeniul Construcțiilor 

În toate lucrările de zidărie, cofrare, construcție a caselor pe structură din lemn și în tâmplărie, ciocanul este unealta esențială a profesioniștilor.

Utilizarea sa repetată și intensivă generează vibrații care se transmit de la mână la braț, cu diverse consecințe asupra sănătății muncitorilor. Vibrațiile mecanice sunt una dintre principalele cauze ale AMS (afecțiunilor musculo-scheletice) în domeniul Construcțiilor. 

Patologiile la care sunt expuși profesioniștii din Construcții sunt, în principal, de tip osteoarticulare și vasculare. Simptomele, în cele mai grave cazuri, sunt următoarele:

  • boala ciocanului, care provoacă fenomenul Raynaud (albirea dureroasă a degetelor atunci când sunt expuse la frig și/ sau umezează). În etapele finale ale bolii, se poate forma un anevrism cu risc de embolie în arterele degetelor. 
  • alterarea simțului tactil

  • dureri ale mâinii și ale brațului

  • afectarea funcțională a încheieturii mâinii și articulației cotului

Vibrations mécaniques et TMS dans le BTP

Cum să eliminăm riscul de apariție a AMS datorită vibrațiilor mecanice? 

Riscul de apariție a AMS crește cu cât amplitudinea vibrației și durata expunerii sunt mai mari. Prevenirea este, astfel, esențială: adaptarea posturilor de lucru și a timpilor de instalare, plasarea amortizoarelor de vibrații la nivel de unealtă și ameliorarea prinderii uneltei, purtarea manușilor, etc... 


Ciocanul Nanovib® reduce vibrațiile mecanice la aproximativ jumătate 

Departamentul de Cercetare Leborgne, în parteneriat cu experți în prevenirea riscurilor din domeniul Construcțiilor, s-a angajat în dezvoltarea unei soluții tehnice care permite diminuarea vibrațiilor asociate folosirii ciocanului. După 5 ani de cercetare, acest proiect a dat naștere gamei nanovib® și ciocanelor sale, care absorb vibrațiile de 2 ori mai bine decât un ciocan de categorie similară, reducând astfel riscul apariției AMS.

Datorită mânerului brevetat, ciocanele nanovib® Leborgne obțin o VLE (Valoare Limită de Expunere la Vibrații) inferioară pragului de 2,5 m/s2, permițând astfel profesionistului să folosească unealta o zi întreagă de lucru (pe baza unui prag estimativ de 2400 de lovituri zilnice de ciocan).

L'utilisation du marteau nanovib® Leborgne réduit les vibrations mécaniques

Alte avantaje ale ciocanelor nanovib® : prevenirea riscurilor de accidentare

Brevetată, gama nanovib® oferă utilizatorilor toate caracteristicile de siguranță, rezistență, ergonomie și funcționalitate specifice uneltelor Leborgne.

  • Capul din oțel forjat și călit al ciocanelor nanovib® Leborgne asigură o înaltă rezistență la lovituri false, iar montajul prin sertizare asigură o rezistență de 4,5 ori mai mare decât valoarea standard NF EN15601,
  • Ergonomic, mânerul anti-derapant din 3 materiale asigură o manevrare confortabilă

  • Ghearele și marginile suprafeței de lovire sunt rotunjite pentru a preveni riscul de tăiere.

Descoperă ciocanele din gama nanovib®

Află mai multe detalii despre inovația Leborgne