fr / en / es / ro
>
Santé & sécurité
>
>
Durerea de spate, un risc AMS major pentru muncitorii din Construcții

DUREREA DE SPATE, UN RISC AMS MAJOR PENTRU MUNCITORII DIN CONSTRUCȚII

Cum se previne riscul apariției durerilor de spate asociat cu deplasarea sarcinilor grele pe șantierele de Construcții?

Pârghiile, poziționările, mutarea sau chiar fixarea sarcinilor grele sunt activități obișnuite pe șantierele din Construcții. Dacă postura de lucru nu este corectă și greutatea sarcinii este prea mare, muncitorii sunt expuși la riscul de apariție a durerii de spate - afecțiune musculo-scheletică (AMS).

Partea inferioară a spatelui este cea mai afacetată, în special zona lombară. Totuși, în funcție de postură, pot fi afectate și regiunile cervicală și dorsală.

Un risc profesional major, durerea de spate poate conduce la incapacitate temporară de muncă pe termen mediu sau lung*. Cronicizată, constrânge profesionistul în activitatea sa și, în cel mai rău caz, poate sta la baza unui handicap ireversibil.

Pentru întreprindere, consecințele negative sunt și ele foarte serioase. Costurile indirecte legate de incapacitatea temporară de muncă sunt de 10 ori mai mari decât costurile directe.

(*) Conform statisticilor, pe piața muncii din Franța, durerea de spate este cauza a 30 de milioane de zile de incapacitate temporară de muncă, anual!

Risque TMS mal de dos sur un chantier BTP

Cum să elimini riscul de apariție a durerii de spate pe un șantier?

În contextul înăspririi cerințelor privind sănătatea și siguranța în muncă, liderii companiilor trebuie să implementeze mijloace eficiente pentru combaterea și prevenirea riscurilor profesionale la care se expun salariații lor. 

O bună organizare a șantierului permite evitarea transportului de încărcături inutile. Având materialele la dispoziție și la înălțimea potrivită, sunt reduse riscurile fizice asociate manipulării.

Atât uneltele, precum și accesoriile pentru ridicare utilizate zilnic, constituie o altă pârghie semnificativă pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Folosirea lor face posibilă prevenirea dificultăților și a riscului de accidentare la locul de muncă.


Ranga cu umăr nanovib® previne riscurile AMS care afectează spatele

Folosită pentru ridicarea și glisarea panourilor de cofraj, ranga cu umăr nanovib® este de 3 ori mai ușoară decât răngile clasice din oțel. Realizată dintr-un aliaj de aluminiu de înaltă performanță, prinderea sa garantează capacități de încărcare, rezistență și rigiditate comparabile cu cele ale oțelului. Umărul și vârful sunt realizate din oțel forjat. 

Ranga cu umăr nanovib® se folosește și pentru a monta elemente de structură metalică, precum și pentru lucrări de manipulare și întreținere industrială.

Umărul uneltei (pentru ridicare, poziționare, fixare, etc...) este prevăzut cu 3 crestături care permit adaptarea la diferite înălțimi față de sol. Capătul în formă de flacără (pentru alunecare) este deplasat în mod deliberat, permițând 2 poziții de lucru. 

Produsul este disponibil în 2 variante: Rangă cu umăr + 1 latură teșită sau Rangă simplă, cu umăr.

Capacitate de ridicare : maxim 2 tone pe partea cu umăr (pentru a ridica 4 tone, utilizați 2 răngi cu umăr Leborgne nanovib®) și 1,5 tone pe partea în formă de flacără.

pince à talon nanovib®

Alte avantaje ale răngii cu umăr nanovib®

Greutatea sa redusă oferă noi posibilități de utilizare (la o înălțime de o lungime de braț) și o face ușor de transportat.

Descoperă ranga cu umăr nanovib®

Află mai multe detalii despre inovația din cadrul Leborgne

Avantages de la pince à talon nanovib®