fr / en / es / ro
>
Recomandări pentru grădină
>
>
Cum să întreții peluzele și spațiile verzi

Întreținerea peluzelor și a spațiilor verzi

Grădina ta oferă un minunat spațiu de recreere, bucurând simțurile... Pentru a beneficia de toate avantajele pe care ți le oferă pe timp de vară și pentru a o îngriji cât mai bine toamna, cositul și adunarea resturilor vegetale sunt inevitabile.

Frunzele purtătoare de paraziți vor fi eliminate, altele vor fi folosite pentru a feri plantele de îngheț pe timp de iarnă sau pentru a face îngrășământ natural.


Greblarea și strângerea frunzelor moarte

În loc de greble clasice sau mături metalice pentru gazon, cu fire plate sau rotunde, care sunt întotdeauna prea fragile și ineficiente, simplifică procesul și folosește grebla XL pentru gazon sau grebla XFIL. Foarte rezistente, cu lățime de lucru generoasă, ușoare și suficient de dure când apeși pe ele (pentru asta sunt concepute!), acestea sunt polivalente și înlocuiesc majoritatea uneltelor tale vechi.

Un prim avantaj este dat de suprafața mare de lucru, indispensabilă pentru strângerea frunzelor moarte. Grebla XFIL are forma dinților special adaptată pentru a împiedica alunecarea frunzelor din unealtă înapoi pe locul greblat. N-ai cum să nu te folosești de acest avantaj!


Cosirea ierbii înalte

Pe un teren proaspăt achiziționat sau care nu a fost îngrijit, îndepărtarea ierbii înalte și a altor buruieni devine o provocare.

În funcție de zona de cosit și de tipul ierbii, optează pentru unealta potrivită:


Tunderea tufelor, cosmetizarea copacilor, curățarea potecilor și terasamentelor

Un spațiu verde spectaculos, cu tufe și multe poteci, are nevoie de o îngrijire atentă.

  • Maceta îți permite să cosmetizezi ramurile copacilor și să degajezi potecile.

  • Cosorul cu 1 sau 2 tăișuri te ajută să îndepărtezi ramurile de pe trunchiul copacului până la înălțimea capului.

Atât maceta, cât și cosorul, pot fi folosite pentru modelarea pomilor fructiferi.

Întreținerea unei grădini de flori sau a unei rocării

Uneltele tradiționale pentru grădinărit, concepute inițial pentru grădinile de legume, nu sunt potrivite pentru a realiza paturi de flori sau rocării.

Uneltele mari pentru grădină nu au lățimea care să permită accesul facil între arbuști, fără a afecta plantele deja existente. Uneltele mici pentru grădină au o coadă prea scurtă și un capăt de lucru prea fragil pentru a rezista efortului de întreținere a unei rocării sau unei grădini de flori.

Leborgne a dezvoltat gama ”Compact” care cuprinde 15 unelte cu cap de fier (forjat și întărit pentru majoritatea lor) a căror rezistență și dimensiune a fost special adaptată pentru cultivarea grădinilor de flori și a rocăriilor.

Dintre acestea, 11 au cozi standard (90 – 130 cm) pentru a lucra din picioare cu ambele mâini, iar celelalte 4 au cozi scurte de 50 cm, care permit grădinarului să lucreze cu precizie, în poziție ghemuită și ținând unealta cu o singură mână.

Din punct de vedere economic, suprafața de lucru a uneltelor Compact este mai mică, unealta este mai ușoară și efortul fizic depus de grădinar este mai mic comparativ cu uneltele tradiționale, crecând astfel plăcerea grădinăritului.

Complementar gamei de unelte Compact, pantatorul mic cu coadă din lemn, plantatorul de bulbi și cultivatorul mini ROTOGRIF sunt foarte eficiente pentru plantarea bulbilor în pământ sau plantarea în ghivece și în paturi de flori.