fr / en / es / ro
>
Recomandări pentru grădină
>
>
Cum să întreții curțile, aleile și terasele

Întreținerea curților, aleilor și teraselor

În orice anotimp, curțile, aleile și terasele sunt ”invadate” de tot felul de plante, nisip și frunze purtate de vânt. Iarna aduce zăpadă, care acoperă aleile. Deszăpezirea în jurul casei și la nivelul căilor de acces devine indispensabilă. În toate aceste cazuri, ai nevoie de unelte adecvate pentru a acționa rapid și eficient.


Măturarea curților, teraselor și aleilor

Ce este mai eficient decât o mătură pentru a curăța un drum asfaltat de resturile vegetale aduse de o furtună, a păstra terasele impecabile în ciuda nisipului adus de vânt, pentru a mătura o curte după simpla întreținere a gardului viu sau pentru a curăța în atelier după reparații?

Pentru a răspunde fiecărei situații, Leborgne oferă diferite modele de mături de exterior adaptate la tipul de deșeuri și tipul de pardoseală de măturat:

Deszăpezirea cu unelte din polimer

Deși uneltele tradiționale pentru deszăpezire sunt realizate din aluminiu, tot mai mulți utilizatori descoperă avantajele folosirii uneltelor din polimer, în mai multe domenii.

În primul rând, uneltele din polimer se uzează uniform, dar pot fi folosite în continuare, în ciuda uzurii. Uneltele din aluminiu se uzează neuniform, în special la marginea anterioară, ceea ce impune adesea utilizatorilor să le taie pentru a le putea folosi în continuare.

În al doilea rând, nivelul de confort al uneltelor din polimer este net superior celui al uneltelor din aluminiu. De fapt, ele sunt mai ușoare, mai silențioase atunci când răzuiesc suprafețele, mai puțin rigide decât uneltele din aluminiu, deci este mai puțin probabil să lovească o canalizare sau un grilaj.

În ultimul rând, polimerul nu favorizează aderența zăpezii la unealtă, așa cum se întâmplă în cazul aluminiului.

Pentru un volum mare de zăpadă, lopata VMAX din polimer este indispensabilă datorită capacității sale generoase (6 litri), greutății reduse (1 kg) și cozii sale lungi. Dacă optezi pentru modelul cu mâner Compositube, beneficiezi de un plus de rezistență și de o unealtă cu greutate mai mică.

Lopata de împins și împingătorul de zăpadă te ajută să deszăpezești suprafețe mari prin împingerea directă a zăpezii. 

Când te deplasezi cu mașina, o lopata auto, ușor de transportat, este aliatul perfect datorită designului compact.