fr / en / es / ro
>
Recomandări pentru grădină
>
>
Cum să grădinărești natural

Grădinăritul natural

Din ce în ce mai mulți grădinari sunt de acord cu faptul că întoarcerea pământului pentru a pregăti grădina nu este singura soluție și că este mult mai eficient să lucrezi pământul fără a perturba echilibrul natural al compoziției sale microbiologice, necesitând mai puțin îngrășământ. 

Cultivarea naturală a pământului

Leborgne îți oferă uneltele de care ai nevoie pentru a lucra pământul, fără a-l întoarce:

  • Cultivatorul Biogrif îți permite să lucrezi și să aerezi solul, fără a-l întoarce, protejându-i structura microbiologică. Este cunoscut faptul că microorganismele au acțiune benefică asupra pământului, transformând materia organică în îngrășământ natural, ferilizând astfel solul! Din punct de vedere ergonomic, Biogrif îi permite utilizatorului să lucreze pământul cu spatele drept, repartizând omogen efortul, în ambele brațe.

  • Cultivatorul Rotogrif servește la decompactarea pământului, fără a-l întoarce și fără ca utilizatorul să fie nevoit să se aplece. Este ideal pentru pregătirea pământului înainte de însămânțare și întreținerea solului, preferabil, pe terenuri deja lucrate: rocării, grădini de flori, grădini de legume... De asemenea, Rotogrif amestecă solul și compostul și smulge buruienile. Suportul său pentru picioare permite pătrunderea rapidă în pământ printr-o simplă apăsare și fără efort. Ergonomia facilitează utilizarea în locuri dificile (rocării, paturi de flori...), iar precizia îi permite să fie folosit eficient pentru a lucra pământul fără să dăuneze plantațiilor deja existente.

Pentru a limita aportul de apă și îngrășământ, precum și proliferarea buruienilor, este recomandată mulcirea pământului proaspăt afânat cu Rotogrif pentru a crea, în timp, un sol viu, bogat în humus și bine structurat.

În ceea ce privește întreținerea grădinii de legume și a altor plantații, prășitoarea și răzuitorul NaturOvert te vor ajuta să îndepărtezi buruienile natural, fără să fie necesar să folosești substanțe chimice.

Întreținerea aleilor și parcurilor în mod natural

Pentru a compensa interdicția de a folosi substanțe chimice pentru îndepărtarea buruienilor din parcuri și alei, este recomandată folosirea intensivă a prășitoarei și a răzuitorului NaturOvert pe suprafețele cu denivelări sau paturi de pământ dur.

Racleta pentru margini NaturOvert te va ajuta să cureți rosturile dintre plăci și pavele și să îndepărtezi buruiana de-a lungul pereților, bordurilor și trotoarelor, în colțuri și în jurul jgheaburilor. Este perfectă pentru suprafețe din asfalt sau beton, datorită înaltei sale rezistențe la uzură.


Găsești aici toate uneltele din gama naturOvert, unelte profesionale pentru cultivarea naturală asolului.