fr / en / es / ro
>
Santé & sécurité
>
>
Cum să despici lemne de foc fără efort?

CUM DESPICĂM LEMNELE DE FOC, FĂRĂ EFORT?

DA: încălzire cu lemne, fără durere

Despicarea lemnelor este o etapă esențială pe care o parcurge oricine își dorește să se bucure de toate avantajele căldurii de șemineu clasic. Beneficiile sale sunt numeroase: lemnul se usucă mai ușor, focul se aprinde mai repede, arderea este mai bună, apar mai puține depuneri pe coșul de fum, etc. 

Despicarea lemnelor implică și un efort fizic intens. Fără uneltele potrivite, oboseala se instalează și se acumulează rapid.

Cum despici lemnele fără niciun efort?

Utilizarea uneltelor tradiționale pentru despicarea lemnului, cum sunt topoarele, barosul și pana de despicat, necesită o bună rezistență la efort fizic, în special forță și precizie, ceea ce face ca munca să fie lungă și obositoare. Mai mult decât atât, implică riscuri pentru sănătate datorită posibilității proiecțiilor de așchii metalice, mai ales când uneltele nu sunt întreținute corespunzător.Despicătorul inerțial de bușteni Leborgne: mai ușor, mai precis și mai sigur - face despicarea lemnului accesibilă tuturor

Datorită principiului său de funcționare prin alunecarea a 2 tuburi pe o pană de despicat așezată pe buștean, Despicătorul inerțial de bușteni Leborgne oferă o poziție de lucru ideală: spatele rămâne drept pe toată durata activității de despicare.

În plus, ridicând doar partea superioară și glisând-o în tubul inferior pentru a lovi pana, utilizatorul nu este nevoit să ridice unealtă, așa cum se întâmplă în cazul topoarelor și baroaselor.

Principiul de funcționare al Despicătorului inerțial de bușteni Leborgne permite obținerea unei precizii de neegalat: pana rămâne în permanență în contact cu lemnul. Nu există loviturile false - familiare utilizatorilor de unelte clasice - nici șocuri dureroase resimțite în brațe!

Un alt avantaj al acestui sistem de culisare este acela că elimină orice risc de apariție a așchiilor metalice, pana fiind loviită în interiorul tubului. fără risc de proiecție.

O alternativă foarte eficientă la metodele tradiționale de despicare a lemnelor de foc, Despicătorul inerțial de bușteni Leborgne poate fi utilizat eficient și de persoanele care au forță musculară scăzută.


Fendeur de bûches Leborgne

Siguranță

Un alt avantaj al Despicătorului inerțial de bușteni Leborgne este dat de siguranța transportului și a depozitării, datorită sistemului de blocare cu știft. Totodată, mânerul cu margini din elastomer previne prinderea accidentală a degetelor în timpul despicării, atenuând și vibrațiile. 

Află mai multe detalii despre despicătorul inerțial de bușteni

Descoperă inovația Leborgne