fr / en / es / ro
>
Santé & sécurité
>
>
Cum poți evita apariția AMS la nivelul spatelui, când pregătești pământul în grădina ta de legume?

CUM PREGĂTEȘTI PĂMÂNTUL PENTRU GRĂDINA DE LEGUME, FĂRĂ DURERI DE SPATE?

Cultivarea legumelor în propria grădină: o plăcere din ce în ce mai răspândită

Entuziasmul de a avea propria grădină de legume este din ce în ce mai întâlnit. Oricine dispune de o bucată de pământ, oricât de mică, poate obține acasă o recoltă frumoasă: câteva răsaduri de roșii, câțiva dovlecei, un pepene galben, ceapă, cartofi... Indiferent câtă experiență ai în grădinărit sau cât de mare va fi grădina ta de legume, un lucru este cert: pentru a da roade, pământul trebuie lucrat și pregătit corespunzător.

Pregătirea solului pentru însămânțare presupune efort fizic intens și mișcări repetitive. Cu cât grădina este mai mare, cu atât mai obositoare va fi și pregătirea ei. Riscul apariției durerilor de spate și a febrei musculare crește considerabil.

Cum poți lucra pământul în grădina de legume, fără dureri de spate?

Folosirea unei cazmale pentru săpat este obositoare: greutatea uneltei și a pământului, mișcările repetitive, suprasolicitarea spatelui prin mișcări de ridicare și întoarcere a pământului... Oboseala se acumulează și poate apărea chiar și durerea.


Cu Biogrif, cultivatorul proiectat de Leborgne, uiți de durerea de spate

Cultivatorul Biogrif pătrunde adânc în pământ, din plan vertical. Unealta se orientează cu dinții spre sol și se apasă cu piciorul pe cadrul metalic. Apoi, folosind brațele poziționate pe cele 2 mânere lungi, se trage înapoi făcând mișcări stânga-dreapta pentru a decompacta pământul.

Disponibil în 2 variante de lățime - 40 cm și 50 cm - cultivatorul Biogrif asigură prelucrarea unei suprafețe de pământ de 2 ori mai mare decât o furcă de săpat. Efortul fizic este distribuit uniform în brațe cu ajutorul celor 2 mânere lungi. Grădinarul lucrează în picioare, fără a face mișcări bruște. Oboseala acumulată este redusă semnificativ.

Spre deosebire de uneltele similare de pe piață, cultivatorul Biogrif are dinți din oțel călit interschimbabili, ceea ce îi asigură o rezistență crescută și o durată de utilizare mai lungă. Montajul dinților se realizează extrem de ușor, prin intermediul sistemului de fixare cu piulițe. 

Alte avantaje ale cultivatorului Biogrif: aerează și decompactează solul, fără a-l întoarce 

În timpul săpatului cu unelte clasice, echilibrul natural al solului este perturbat. Grădina de legume nu mai beneficiază de toare resursele naturale, necesitând astfel o investiție în plus.

Cu Biogrif, acest deziderat este evitat. Unealta aerează și decompactează solul, fără a-l întoarce. Criculația aerului și a apei la rădăcinile plantelor nu mai este perturbată. Totodată, straturile microbiologice ale pământului sunt prezervate, favorizând activitatea benefică a microorganismelor care transformă materia organică în compost. Grădina ta de legume este acum hrănită în mod natural.



Utilisation de la Biogrif Leborgne